30 Aralık 2009 Çarşamba

Kuş Cenneti Karikatür Yarışması

İZMİR - İzmir Kuş Cenneti 3. Ulusal Karikatür Yarışması, 166 katılcımının 355 eser başvurusu ile gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun da aralarında bulunduğu jüri üyeleri, Kuş Cenneti’ndeki “ortak yaşamı” çizgilere döken yarışmacılar arasında seçim yapmakta hayli zorlandı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen İzmir Kuş Cenneti Ulusal Karikatür Yarışması, karikatüristlerin büyük ilgisi ve yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıllara oranla daha büyük bir katılımın gerçekleştiği organizasyonda 166 yarışmacı 355 eseri ile yarıştı. Kuş cennetinde “ortak” yaşamın konu olarak seçildiği yarışmanın seçici kurulunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kuş Cennetini Koruma-Geliştirme Birliği Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi ve Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıkı, karikatüristler Eray Özbek, Mehmet Aslan, gazeteciler Nurgül Uçar, Lütfü Dağtaş, köşe yazarı ve televizyoncu Pakize Suda ile Birlik Müdürü Ahmet Akgün hazır bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, karikatür yarışmasının, Kuş Cenneti’nin tanıtımı konusunda önemli araçlardan bir tanesi olduğunu söyledi. Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:

“Doğal alanların ve özellikle sulak alanların, aslında sadece insanlardan ya da sadece doğal varlıklardan ibaret olmadığını, aksine alanı kullanan her türlü canlının ekolojik olarak bu sistemin bir parçası olduğunu özellikle vurgulamak istedik. O nedenle yarışma konusunu ‘İzmir Kuş Cenneti’nde ortak yaşam’ olarak seçtik. Karikatüre gönül vermiş isimlerin yarışmamıza böylesine büyük bir ilgi göstermesi, bizi çok mutlu etti.”

Seçici kurul üyeleri, yarışmaya katılan karikatürleri tek tek inceleyerek dereceye girenler ve mansiyon alanları belirledi. Sonuçlar İzmir Kuş Cenneti’nin www.izmirkuscenneti.gov.tr adresli internet sitesinde yayınlandı. Başvuru yapan toplam 166 katılımcıdan 56’sının 101 eser ile 18 yaş altı yarışmacılara ait olduğu belirtildi. Yarışmada dereceye giren isimler ve eserleri şöyle:

Birincilik Ödülü: Muammer Kobtaş - “Saygı”

İkincilik ödülü: Kürşat Zaman- “Feza -2”

Üçüncülük ödülü: Muammer Bilen - “Baca”

Mansiyonlar: Şevket Yalaz, Ömer Çam – “Flamingo”, Özgün Abay (18 yaş altı ) “ Yok olan kuşlar”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder